PB : 08/01/2016 : Filmpje Brusselse preventiecel radicalisering is regelrechte belediging Brusselse Vlamingen!

Filmpje Brusselse preventiecel radicalisering is regelrechte belediging Brusselse Vlamingen!

 

De “preventiecel tegen het radicalisme” van de Stad Brussel heeft in de strijd tegen de islamterreur…een filmpje gemaakt. Want, zo laat Stad Brussel weten: “Het gaat goed met de Brusselse gezelligheid en het samenleven.” Voor alle duidelijkheid: het filmpje werd gelanceerd op 6 januari, en niet op 1 april.

Nog los van het feit dat het met de gezelligheid en het samenleven in Brussel ooit wel wat beter ging, heeft het Vlaams Belang ernstige bedenkingen bij het filmpje. In een filmpje dat de loftrompet steekt over de diversiteit en de multicultuur is het zeer bedenkelijk dat van de dertig Brusselaars die opgevoerd worden, er maar één Nederlandstalig is. Respect voor de Brusselse Vlamingen valt duidelijk niet onder het goede samenleven in Brussel.

Meer nog: de Nederlandstaligen worden ronduit geschoffeerd. Of wat te denken van een uitspraak als “Er is niets mooier dan een accent dat het midden houdt tussen het Arabisch en het Brussels” in een filmpje waar het Nederlands nauwelijks aan bod mag komen? In een begeleidend persbericht wist burgemeester Mayeur te melden : “Met deze clip willen we aantonen dat de fundamentele waarden nog steeds door de meeste inwoners en gebruikers worden gedeeld. Ik denk vooral aan respect, nieuwsgierigheid en tolerantie..” Opnieuw: het respect voor de Brusselse Vlamingen en de plaats van het Nederlands in de hoofdstad valt hier duidelijk niet onder.

Kortom: dit filmpje is niet alleen weggesmeten geld (alsof het ook maar één iets zal bijdragen aan de strijd tegen terreur en radicalisering) maar is ook een belediging voor alle Nederlandstalige Brusselaars. Indien de Brusselse burgemeester (die uiteraard ook mag figureren in het filmpje) ook maar één greintje respect heeft voor de tweetaligheid van de stad, laat hij het onmiddellijk verwijderen.

Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement

Bob De Brabandere
Voorzitter Vlaams Belang Brussel-19

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...