PB : 07/11/2016 : Filip Dewinter en Anke Van dermeersch stellen vragen over financiële betrokkenheid België/Vlaanderen bij controversiële Clinton Foundation

Filip Dewinter en Anke Van dermeersch stellen vragen over financiële betrokkenheid België/Vlaanderen bij controversiële Clinton Foundation

 

Het lijkt erop dat de Belgische regering financiële steun geeft aan een project van de Clinton Foundation. Via de stichting Clinton Global Initiative maakt België als partner deel uit van het drie jaar durend project 'Partnerships to Save Africa's Elephants'. In totaal brachten bijna 50 partners 80 miljoen euro bijeen om het project gestalte te geven. Volgens de website van de Clinton Foundation zoekt de Foundation voor het project nog 70 miljoen euro extra.

De Clinton Foundation en Clinton Global Initiative zijn allebei organisaties van de Clinton-familie. Gewezen Amerikaans Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is momenteel (een niet onomstreden) kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Filip Dewinter stelt zich serieuze vragen bij de financiële betrokkenheid van België bij de op zijn zachtst gezegd controversiële Clinton Foundation, die massa's geld ontvangt van islamitische dictaturen en sponsors van wereldwijde jihad-terreur, onder andere Qatar, Koeweit en Saoedi-Arabië.

Dewinter dient dan ook vragen in gericht aan Minister van Financiën Koen Geens om de achtergrond en details te achterhalen van de Belgische betrokkenheid bij de Clinton Foundation. Daarnaast wil hij weten of de Minister het deontologisch en ethisch aanvaardbaar vindt dat de Belgische regering onrechtstreeks financiële steun geeft aan een presidentskandidaat in de Verenigde Staten. Op Vlaams niveau zal Anke Van dermeersch hierover Minister van Financiën en Begroting Bart Tommelein ondervragen.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Filip Dewinter

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...