PB 07/05/2017: 11 miljoen Fransen willen opnieuw baas zijn in eigen land

11 miljoen Fransen willen opnieuw baas zijn in eigen land
 

Ça suffit! Dat hebben 11 miljoen Fransen vandaag duidelijk gemaakt in het stemhokje. Nooit eerder kozen zoveel Fransen voor een kandidaat van sociaal-patriottisch rechts. Het signaal naar Brussel en Straatsburg is oorverdovend.     

Het Vlaams Belang had uiteraard liever Marine Le Pen verkozen gezien als president van Frankrijk, maar wijst erop dat de kandidaat van onze zusterpartij een uitzonderlijk, haast historisch, parcours heeft gereden. Zij gaf  een stem aan de miljoenen Fransen die niet meer vertegenwoordigd worden door het politieke establishment.

Opboksend tegen een conglomeraat van opiniemakers, systeempartijen en de Franse beau monde sloeg Marine Le Pen erin om bijna 4 op 10 Fransen te overtuigen.  Het staat dan ook in de sterren geschreven dat de beweging die zij op gang heeft gebracht beleidsconsequenties zal hebben. Door onbuigzaam op de nagel van het opengrenzenbeleid, de hyperglobalisering en de verstikkende macht van de EU te blijven kloppen, staan deze thema’s vandaag bovenaan de politieke agenda.

Het resultaat van Marine Le Pen is uiteraard geen geïsoleerd fenomeen. Ook in andere Europese landen klinkt de schreeuw om een systemische verandering steeds luider. Steeds meer mensen willen hun lot in eigen handen nemen en opnieuw baas worden in hun eigen land. Denk maar aan het resultaat in Nederland waar de PVV zijn resultaat met een kwart verbeterde of Oostenrijk, waar bijna 1 op 2 kiezers voor de presidentskandidaat van de FPÖ kozen.

Het partijbestuur van het Vlaams Belang maakte ondertussen gelukwensen over aan Marine Le Pen.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...