PB : 07/04/2016 : Democratisch referendum zet ondemocratische EU een hak

Democratisch referendum zet ondemocratische EU een hak

 

Vlaams Belang roept Vlaamse regering op ook in Vlaanderen referenda mogelijk te maken

 

“Dit is het startsein van de copernicaanse omwenteling die de EU nodig heeft”. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert bijzonder opgetogen op de uitslag van het Nederlandse referendum waarbij 61 procent van onze noorderburen zich uitsprak tegen  het associatieverdrag met Oekraïne. 

Wat begon als een kleinschalig initiatief van het ‘Burgercomité EU’, groeide met de hulp van  de weblog ‘Geenstijl’ en het ‘Forum voor Democratie’ uit tot een ware kaakslag voor de Europese Unie. De Nederlanders die naar de stembus trokken spraken zich met een verpletterende meerderheid uit tegen associatieverdrag met Oekraïne, in feite een symbooldossier dat de democratische kloof tussen de Europese elite en de bevolking in de lidstaten blootlegt.

Het Vlaams Belang wenst de initiatiefnemers te feliciteren voor hun inzet en het behaalde resultaat. Voorzitter Tom Van Grieken: “Dit is niet alleen heugelijk nieuws voor EU-kritische partijen zoals het Vlaams Belang, maar in de eerste plaats is dit een overwinning voor de democratie.”

Het Vlaams Belang roept de Vlaamse regering op om zo snel mogelijk werk te maken van gelijkaardige mogelijkheden tot referenda zoals in Nederland. “Leiders die angst hebben van de mening van hun volk, zijn het immers niet waard hun volk te leiden”, aldus Van Grieken.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

 


 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...