PB : 06/10/2016 : Vlaams Belang eist preventieve opsluiting van alle moslimextremisten die op de lijsten van OCAD, ADIV en Plan R en op de Syriëstrijderslijst staan

Vlaams Belang eist preventieve opsluiting van alle moslimextremisten die op de lijsten van OCAD, ADIV en Plan R en op de Syriëstrijderslijst staan

 

In het federaal parlement verklaarde Filip Dewinter zopa dat het Vlaams Belang voorstander is van het uitroepen van de noodtoestand zodanig dat de geradicaliseerde moslims die geregistreerd staan op de OCAD-, ADIV-, Plan R- en Syriëstrijderslijst preventief opgesloten kunnen worden. Wanneer de noodtoestand afgekondigd wordt, kan volgens art. 15 van het EVRM (het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens) overgegaan worden tot de preventieve opsluiting van verdachte personen die een gevaar voor de Veiligheid van de Staat vormen.

Filip Dewinter stelde dat “die moslimextremisten tikkende tijdbommen zijn die ieder moment kunnen ontploffen. Het is onverantwoord om die potentiële terroristen vrij te laten rondlopen. Preventieve opsluiting is de enige mogelijkheid.”

Minister van Binnenlandse Zaken Jambon repliceerde met de mededeling dat “het preventief opsluiten van de moslimextremisten niet tot de middelen van de rechtsstaat behoren”. Dewinter reageerde daarop dat “door te weigeren over te gaan tot preventieve opsluiting, minister Jambon Russische roulette speelt met de levens van de politieagenten, militairen en bij uitbreiding de hele bevolking.”

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Filip Dewinter

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...