PB 06/09/2017: Vlaams Belang verwerpt steun Belgische regering voor mislukt spreidingsplan

Vlaams Belang verwerpt steun Belgische regering voor mislukt spreidingsplan
 

Europees Hof van Justitie legt spreidingsplan voor asielzoekers op aan Hongarije en Slovakije
 

Het Hof van Justitie van de EU verwierp vandaag het beroep van Hongarije en Slovakije tegen het verplichte EU-spreidingsplan voor asielzoekers. Deze landen betoogden terecht dat het spreidingsplan geen enkele oplossing biedt voor de migratiecrisis, en wierpen ook procedurele bezwaren op.

Het Vlaams Belang betreurt het vonnis van het Europees Hof. Het verplichte spreidingsplan is wel degelijk een flop gebleken, zoals de Hongaarse en Slovaakse regeringen voorspelden. Dat komt overigens niet alleen omdat Hongarije en Slovakije geen gelukzoekers willen opnemen, zoals het Hof in zijn vonnis beweert. Zo goed als geen enkele andere EU-lidstaat heeft zijn “afgesproken” aantal personen opgevangen.

Bijzonder kwalijk is dat de Belgische regering in deze zaak mee is opgetreden tegen Hongarije en Slovakije, samen met een paar andere landen en met de Europese Commissie. Terwijl de Belgische regering, met de N-VA op kop, de perceptie creëert dat ze het immigratieprobleem onder controle wil nemen, valt ze nu andere Europese landen aan die dat daadwerkelijk doen.

Staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken (N-VA) heeft zich tevreden verklaard met de “correcte beslissing” van het Hof. Dit is het toppunt van cynisme en hypocrisie.

Landen als Hongarije, Slovakije en Polen willen terecht baas in eigen land blijven. Ze hebben geen enkele reden om in eigen land een multiculturele puinhoop te laten ontstaan zoals de opeenvolgende Belgische regeringen hebben opgebouwd. In tegenstelling tot de Belgische regering staat het Vlaams Belang aan de kant van alle Europeanen die hun land en hun toekomst in eigen handen willen houden.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Gerolf Annemans
Europees parlementslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...