PB : 06/08/2016 : Tom Van Grieken: “Dit is een aanval op ieder van ons”

Tom Van Grieken: “Dit is een aanval op ieder van ons”

 

Het Vlaams Belang reageert met afschuw op de brutale poging tot doodslag op twee politieagenten in Charleroi. Dat de dader opnieuw een moslimextremist is, bewijst andermaal dat de zogenaamde religie van de vrede zich vooral door haat, geweld en terreur laat kenmerken. 

Dat de Europese zomer van 2016 als één van de meest gruwelijke door zal gaan, was gisteren al duidelijk. De gebeurtenis vandaag in Charleroi is niet meer dan een bevestiging van een analyse die intussen een meerderheid van de bevolking heeft gemaakt: namelijk dat de islam een regelrechte oorlog aanbindt tegen het Westen.

Twee dagen na het bloedige incident in Londen en tien dagen na de terreurdaad in Saint-Etienne-du-Rouvray wordt onze Westerse democratie dus opnieuw in haar hart geraakt. “Dat agenten die dag in dag uit in de weer zijn om onze veiligheid en vrijheid te garanderen, worden aangevallen omwille van hun functie, is een regelrechte aanval op onze samenleving. Politieke leiders die dit tolereren of wegrelativeren gedragen zich als objectieve bondgenoten van de jihadi’s”, aldus Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een eerste reactie.

Onlangs verklaarde premier Michel nog in de Kamer dat terroristen liegen als ze zeggen dat ze doden in de naam van Allah. “De islam is een vreedzame godsdienst vol mededogen” klonk het toen. Dat de dader ook vandaag niet in naam van het vliegend spaghettimonster, maar wel degelijk in naam van Allah handelde, blijkt de beoefenaars van de politiek-correcte doctrine niet te deren.           

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...