PB : 06/01/2016 : Vlaams Belang pakt uit met persiflage op Charlie Hebdo

Vlaams Belang pakt uit met persiflage op Charlie Hebdo

 

Wie is nog Charlie?

 

Eén jaar na de aanslagen op Charlie Hebdo pakt het Vlaams Belang uit met een persiflage van het satirische blad. Met spotprenten en sarcasme willen we de hypocrisie aankaarten die er in de nasleep mee gepaard ging. Maar onze partij wil ook hulde brengen aan een grondrecht van onze Westerse samenleving: het recht op vrije meningsuiting.

De machtspolitici waren er na de aanslagen in Parijs als de kippen bij om zichzelf tot ‘Charlie’ uit te roepen. Een jaar later blijkt de Charlie-manie te zijn gesmolten als sneeuw voor de zon. Vandaag klinkt het refrein opnieuw: aanslagen, moorden, de wreedheden van IS? Dat is allemaal niet de ware islam. Durf te vragen dat de zogenaamd vreedzame ware islam wil opstaan, en je bent een islamofoob. Durf te zeggen dat de integratie van de moslim-immigranten mank loopt, en je bent een extremist.    

Sommigen scheppen daardoor het beeld dat islamcritici, zoals het Vlaams Belang, op één lijn te plaatsen zijn met die extremistische terroristen. Wij zijn een democratische partij die wil beschermen waar ze van houdt. Onze maatschappij en haar burgers. Onze manier van leven. Onze vrijheden.

Wanneer wij waarschuw(d)en voor islamfundamentalisten die onze manier van leven en onze grondrechten willen omverwerpen, dan nemen we het ook op voor een vrije en kritische pers.

Hun rol is te belangrijk in onze Westerse democratie van woord en wederwoord. Een vrije en kritische pers behoort immers tot de fundamenten van onze rechtstaat. En die gooien wij niet te grabbel.

U kan persiflage terugvinden in bijlage.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...