PB : 05/12/2015 : Vlaams Belang deelt ongenoegen Hongaarse ambassadeur over deelname Vlaamse scholen aan briefschrijfactie Amnesty International die Hongaars vluchtelingenbeleid viseert

Vlaams Belang deelt ongenoegen Hongaarse ambassadeur over deelname Vlaamse scholen aan briefschrijfactie Amnesty International die Hongaars vluchtelingenbeleid viseert

 

Chris Janssens: “Vlaams Belang biedt namens Vlamingen zijn excuses aan en zal onderwijsminister Crevits op het matje roepen.”

 

Het Vlaams Belang begrijpt en deelt het ongenoegen van de Hongaarse ambassadeur in ons land, dhr. Tamas Ivan Kovacs, over een briefschrijfactie van Amnesty International die plaatsvindt in de Vlaamse scholen, waarin ook Hongarije geviseerd wordt. In de actie worden de leerlingen van een 500-tal scholen ook opgeroepen brieven te schrijven naar de Hongaarse ambassade om te protesteren tegen de vermeende ‘schending van de rechten van de vluchtelingen in Hongarije’.

Chris Janssens, Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement, acht het “onaanvaardbaar dat kinderen in schoolverband politiek misbruikt worden”. Hij maakt zich ook boos om de houding van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits die de ambassadeur – toen die op bezoek kwam om de kwestie aan te kaarten – ­botweg antwoordde dat “deze briefschrijfactie deel uitmaakt van de pedagogische vrijheid van de scholen om aan de eindtermen te werken”. Chris Janssens: “Blijkbaar mogen organisaties met hulp van scholen kinderen voor een politiek karretje spannen, zolang dat karretje maar links, multicultureel en pro open grenzen is. Men durft zich niet voorstellen welke hysterie er zou uitbreken mochten kinderen op dezelfde wijze meegesleurd worden in een actie tegen immigratie”.

De Vlaams Belang-fractievoorzitter wil namens de Vlamingen zijn excuses aan de Hongaarse overheid aanbieden. Chris Janssens: “Ik kan de heer Kovacs meedelen dat het Vlaams Belang de minister van Onderwijs in het Vlaams Parlement op het matje zal roepen omwille van het vergoelijken van deze onaanvaardbare en een democratie onwaardige actie. Ik ben er overigens van overtuigd dat een grote meerderheid van de Vlamingen het Hongaarse beleid steunt.”

Ook Chris Janssens zelf steunt het Hongaarse beleid: “Hongarije doet door het bewaken van de Europese buitengrenzen niet meer dan zijn plicht tegenover de andere EU-landen. Het is onaanvaardbaar dat dit democratische land hiervoor nu te schande gemaakt wordt.

Wim Van Osselaer 
Persverantwoordelijke fractie Vlaams parlement

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...