PB : 04/09/2016 : Vlaams Belang feliciteert AfD met klinkende overwinning

Vlaams Belang feliciteert AfD met klinkende overwinning

 

Deelstaatverkiezingen nederlaag voor ‘open grenzen’-beleid

 

Het Vlaams Belang feliciteert AfD-voorzitter Frauke Petry met de spectaculaire verkiezingsoverwinning die haar partij vandaag behaalde bij de deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Vorpommern. Met een score van 21 procent wordt zij in één klap de tweede sterkste partij in de noordelijke deelstaat en laat zij de CDU van kanselier Merkel achter zich, wat zonder meer een sensatie is.

De betekenis van deze verkiezingen valt nauwelijks te onderschatten, daar ze plaatsvonden in de thuisbasis van Bondskanselier Merkel en dat exact één jaar nadat ze de Duitse grenzen openstelde. De kiezers hebben deze gelegenheid onmiskenbaar aangegrepen om op een uiterst democratische, maar tegelijk besliste wijze duidelijk te maken dat zij baas in eigen land willen blijven.

Behalve een krachtige veroordeling van de ‘open grenzen’-politiek van Angela Merkel, is het resultaat van deze stembusslag ook een afstraffing van de halfhartige manier waarop haar socialistische coalitiepartner SPD zich de jongste dagen probeerde te distantiëren van Merkels politiek – en daarmee van haar eigen regeringsbeleid. In die zin zijn deze deelstaatverkiezingen ook een les voor de N-VA die er zich in eigen land in bekwaamd heeft voor de televisiecamera’s de koers te bekritiseren die ze in de regering vaart.  

De indrukwekkende score die de AfD vandaag neerzette, kan geenszins afgedaan worden als een ‘geïsoleerd incident’. Na de  verkiezingsoverwinningen in Rheinland-Pfalz, Baden-Württemberg en Sachsen-Anhalt eerder dit jaar, zet de partij haar electorale opmars onverminderd verder. De opeenvolgende overwinningen van de AfD tonen bovendien nogmaals aan dat de standpunten van partijen zoals het Vlaams Belang actueler zijn dan ooit en beantwoorden aan wat steeds bredere lagen van de bevolking denken.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

 


 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...