PB 04/08/2017: Geert Bourgeois (N-VA) ontvangt pensioen boven op loon

Geert Bourgeois (N-VA) ontvangt pensioen boven op loon
 

Niettegenstaande Geert Bourgeois (N-VA) als minister-president met een jaarwedde van 253.000 euro tot de politieke topverdieners van Vlaanderen behoort, ontvangt hij daarbovenop een pensioen van de stad Izegem van 919 euro. Hij deed daartoe zelf een schriftelijke aanvraag. Dat blijkt uit een antwoord van de stad aan Vlaams Belang-parlementslid Stefaan Sintobin.

Wie dacht dat het graaien zich beperkt tot het zuidelijk landsgedeelte of de hoofdstad vergist zich. Niemand minder dan de Vlaamse regeringsleider graait al even gretig in de publieke grabbelton als zijn PS-collega’s. Hoewel Geert Bourgeois al een riant loon van 252.528 euro ontvangt (onkostenvergoedingen niet inbegrepen), diende hij begin vorig jaar een aanvraag in bij de stad Izegem voor een rustpensioen. Bourgeois informeerde zelfs of hij het rustpensioen met terugwerkende kracht kon ontvangen.

Het schepencollege stemde in, waardoor Bourgeois bovenop zijn riante ministerwedde maandelijks 919 euro extra incasseert. Als voorzitter van de gemeenteraad van de stad ontvangt hij bovendien nog eens een dubbele zitpenning van 296 euro per raadszitting.

Volgens Vlaams Belang-parlementslid Stefaan Sintobin, die de zaak aan het licht bracht, zijn de grenzen van fatsoen overschreden. “Terwijl de mensen verplicht worden langer te werken voor een van de laagste pensioenen van Europa, grist de Vlaamse numero uno er op los.” Het argument dat er wettelijk geen fouten zijn gemaakt, is volgens Sintobin irrelevant. “Net zoals Yvan Mayeur strikt wettelijk geen overtredingen beging bij Samusocial, maakt Bourgeois er ook geen. Maar op moreel vlak is dit beneden alle peil. Hij had op z’n minst het einde van zijn loopbaan moeten afwachten”, aldus Sintobin.

Het is niet de eerste keer dat de rijkelijke zelfbediening van N-VA-excellenties aan het licht komt. Eerder deze maand raakte al bekend dat 6 van de 10 topverdieners bij de Vlaamse instellingen N-VA’ers zijn.  

Bijlagen:

– Pensioenaanvraag Geert Bourgeois bij de stad Izegem

– Afschrift 

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...