PB 03/11/2017: Molenbeek officieel no go-zone

“Molenbeek is blijkbaar officieel een islamitische no go-zone geworden voor landgenoten, meer zelfs, voor verkozen volksvertegenwoordigers.” Dat zei Filip Dewinter tijdens de druk bijgewoonde persconferentie die hij samen met de Nederlandse PVV-voorzitter Geert Wilders gaf in het federaal parlement.

De PVV-voorzitter zou vandaag samen met Filip Dewinter Molenbeek bezoeken, maar burgemeester Françoise Schepmans (MR) verbood dat gisteren in een politieverordening. Dewinter wilde met Wilders een wandeling maken langs de plaatsen in Brussel die het ergst getroffen zijn door de islamisering. Maar dat mocht dus niet.

Volgens Wilders staat het verbod gelijk aan “een akte van capitulatie. Molenbeek is een stukje onbevrijd Raqqa geworden”, klonk het. Voor de Nederlandse politicus is dit de druppel die de emmer doet overlopen. Hij kondigde dan ook massa-manifestaties aan tegen de islamisering en de politieke capitulatie voor de islam.

Raad van State

Ook Dewinter laat het hier niet bij en zal, samen met Geert Wilders, bij de Raad van State verzet aantekenen tegen de politieverordeningen. “Wij beroepen ons op de Nederlandse en de Belgische grondwet en het Verdrag voor de Rechten van de Mens, waarin vrije meningsuiting gegarandeerd wordt. De provocatie ligt niet bij ons, maar bij diegenen die van Molenbeek en Brussel moslimenclaves hebben gemaakt.” Hij kondigde ook een grote protestactie op dinsdag 7 november in Gent, waar binnenkort de grootste moskee van het land wordt geopend.    

Bekijk hier het nieuwsfragment van VTM-nieuws

Bekijk hier de eerdere nieuwsfragmenten van VTM-nieuws

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...