PB : 03/05/2016 : De etterende begroting van Michel I

De etterende begroting van Michel I

 

Barbara Pas: “In het licht van het recente nieuws dat de Belgische overheidsschuld is gestegen tot een hallucinante 434 miljard, is dit opnieuw slecht nieuws voor de komende generaties”

 

Nadat de Europese commissie in februari al wees op de ontsporende Belgische begroting, trekt ze vandaag resoluut aan de alarmbel. In haar lenterapport concludeert de Commissie dat ons land het met 2,8 procent tekort slechter doet dan probleemland Italië en een pak slechter dan het gemiddelde in de eurozone.

“Dit zijn Zuid-Europese cijfers”, klinkt het dan ook bij Vlaams Belang. Ondanks de talloze bezuinigingen, de kille saneringen, de asociale belastingverhogingen en het gunstiger economisch klimaat slaagt deze regering er niet in de rekeningen op orde te krijgen en duwt ze de volgende generatie steeds dieper in het rood. “Michel doet het zelfs slechter dan Di Rupo”, stelt Pas, verwijzend naar het begrotingsjaar 2013, doen het tekort nog 2,6 procent bedroeg.

“In het licht van het recente nieuws dat de Belgische overheidsschuld is gestegen tot een hallucinante 434 miljard, is dit opnieuw slecht nieuws voor de komende generaties”, aldus Pas. “Na het bericht over de exuberante asielfactuur van 1,5 miljard, het verlies van 2,3 miljard aan renteswaps is het rapport van de Europese Commissie het derde noodsignaal voor de etterende begroting van Michel in amper 24 u tijd.”

Vanzelfsprekend duidt het Vlaams Belang-kamerlid ook op het communautair erewoord van de N-VA. “Van hun belofte om in ruil voor het bevriezen van de Vlaamse eisen sociaaleconomisch orde op zaken te stellen, schiet niets meer over. Wat deze partij nog in deze regering doet of wat hun precieze meerwaarde is, is een groot vraagteken.”

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...