PB : 02/09/2016 : Wil de echte N-VA nu opstaan?

Wil de echte N-VA nu opstaan?

 

Il faut le faire. Op één dag slaagt de grootste partij van het land erin om in twee paginagrote interviews haar voorzitter en haar minister-president elkaar te laten tegenspreken. “Wil de echte N-VA nu opstaan”, klinkt het bij Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken in een reactie.

Een Patriot Act, de invoering van een noodtoestand, de aanpassing van het vluchtelingenverdrag, aparte terreurrechtbanken, een boerkiniverbod, het optrekken van de plaatsen in de terugkeercentra, het inperken van de vrije meningsuiting, de verlaging van de vennootschapsbelasting,… Het aantal ballonnetjes dat de N-VA de laatste maanden opliet, is amper bij te houden. Uit het interview van minister-president Bourgeois vandaag in De Standaard blijkt echter dat we ze vooral niet ernstig hoeven te nemen. Ze diende naar eigen zeggen om wat aandacht te verwerven tijdens de komkommertijd.

Zo wordt het voorstel van Kamerfractievoorzitter De Roover om de vrijheid van meningsuiting voor ‘staatsvijanden’ in te perken door Bourgeois nadrukkelijk van tafel geveegd. “ Zulke fundamentele zaken toets je toch eerst af binnen de partij”.  Ook de invoering van een noodtoestand kan op weinig begrip rekenen. “Voor een politiestaat pas ik”, klinkt het bits. Dat zijn eigen voorzitter vandaag het tegenovergestelde stelt in Het Laatste Nieuws illustreert volgens Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken hoezeer de N-VA met gespleten tong spreekt. “Wanneer een regeringsleider, een fractievoorzitter én de  voorzitter van de grootste partij van het land elkaar openlijk tegenspreken, stelt de pertinente vraag zich wie nu eigenlijk het partijstandpunt verkondigt. Kortom: wil de echte N-VA nu opstaan?” 

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...