PB : 02/04/2016 : Gemiste kans: VB niet in onderzoekscommissie jihad-aanslagen Brussel

Gemiste kans: VB niet in onderzoekscommissie jihad-aanslagen Brussel

 

Tom Van Grieken: “Dat is alsof Groen geen deel zou mogen uitmaken van een parlementaire onderzoekscommissie inzake een milieuramp.”

 

Het lijkt wel een 1 aprilgrap: Vlaams Belang, al decennia waarschuwend voor de islamisering van onze samenleving en voor het jihad-terrorisme dat daarbij hoort, maakt geen deel uit van de parlementaire onderzoekscommissie die wordt opgericht naar aanleiding van de jihad-aanslagen van 22 maart in Brussel.

De politieke correctheid die heeft geleid tot de vele jihad-slachtoffers in Brussel, spreekt reeds uit de taakomschrijving van de onderzoekscommissie, die slechts rept over de containerbegrippen 'radicalisme en extremisme' – alsof het evengoed radicalisme en extremisme van pakweg sikhs zou betreffen. “It’s Islam, stupid!”, maar de enige partij die naar die ideologische kern van het probleem wil gaan, wordt dus opnieuw genegeerd.

“Hoeveel bloedige jihad-aanslagen moeten er nog volgen om onze fundamentele islam- en opengrenzenkritiek eindelijk serieus te nemen?”, vraagt voorzitter Tom Van Grieken zich af.

De parlementaire onderzoekscommissie zal een politiek correct wegkijk-onderonsje worden. Overigens eiste het Vlaams Belang in januari van dit jaar reeds een parlementaire onderzoekscommissie, over de Parijse terreurcel in Molenbeek. Toen wilde men niet op ons verzoek ingaan. De gevolgen waren ernaar op 22 maart ll. in Zaventem en metrostation Maalbeek.

Het formele 'argument' dat alleen officiële parlementaire fracties aan een onderzoekscommissie mogen deelnemen, houdt geen steek. Men kan immers, in het belang van openheid en democratie, evengoed besluiten om vertegenwoordigers van álle politieke partijen in het parlement op te nemen. Dat is in het verleden dan ook al meermaals gebeurd. Door dit vandaag niet te doen, sluiten de klassieke partijen zich af voor onze expertise en fundamentele kritiek. De onderzoekscommissie zal kortom de slager zijn die zijn eigen vlees keurt.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...