PB : 01/08/2016 : Vlaams Belang hekelt aankondigingspolitiek N-VA: genoeg woorden, nu daden!

Vlaams Belang hekelt aankondigingspolitiek N-VA: genoeg woorden, nu daden!

 

Tom Van Grieken: “Omdat een aantal excellenties hun ministeriële ambities voor de volgende legislatuur niet op het spel willen zetten, durft de N-VA van geen enkel dossier een regeringszaak te maken.”

 

De losse communicatieflodders waarmee de N-VA de afgelopen maanden de beeldvorming van haar ontgoochelend regeringsparcours probeert recht te trekken, zijn amper bij te houden. Nadat afgelopen weekend hun partijvoorzitter de perceptieschade probeerde te beperken, spuit Kamerlid Valerie Van Peel vandaag het volgende mistgordijn.  

Medewerkers van OCMW’s, ministeries, ziekenfondsen en vakbonden zouden geen beroepsgeheim mogen hebben wanneer het over terrorisme gaat. Dat is de kern van een opgewarmd wetsvoorstel van N-VA-kamerlid Valerie Van Peel dat reeds in februari werd ingediend. Al wie terreurbestrijding ernstig neemt, kan niet anders dan het voorstel van Van Peel genegen zijn. Nadat eerder het Vlaams Parlement al een dergelijk regelgeving stemde, wil Van Peel dat vandaag uitbreiden tot heel het land.

Het voorstel is echter niet nieuw. Zo legde Vlaams Belang-parlementslid Dominiek Lootens het reeds voor in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, maar vond geen van de  drie N-VA-parlementsleden het nodig het te steunen.

Het Vlaams Belang stelt zich dan ook de vraag waarom het voorstel van Van Peel niet op de regeringstafel wordt gelegd. Dat dit niet gebeurt, toont volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken aan dat de N-VA meer met politiek gespin dan met de wil tot verandering bezig is. “Net zoals de Patriot Act Van de Wever, de afschaffing van de dubbele nationaliteit, de afschaffing van de wet-Lejeune, de wijziging van de Conventie van Genève, enz … dient dit voorstel slechts één doel: het gebrek aan regeringsresultaten camoufleren”.

Het Vlaams Belang kondigt wel aan dat ze het voorstel zal steunen. “Maar ik vrees dat het nooit tot een stemming zal komen, aangezien de N-VA zich al twee jaar beperkt tot aankondigingspolitiek en proefballonnetjes. Omdat een aantal excellenties hun ministeriële ambities voor de volgende legislatuur niet op het spel willen zetten, durft de N-VA van geen enkel dossier een regeringszaak te maken. Ik voorspel dat dit ook met het voorstel van Van Peel het geval zal zijn”, aldus nog Van Grieken.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

 


 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...