NIEUW STRATENPLAN VAN DEURNE STAAT VOL FOUTEN!

Het district Deurne publiceert een stratenplan vol fouten en subsidieert de prostitutie!


Op 17 juli jl. zat het nieuwe officiële stratenplan van het district Deurne in praktisch alle Deurnse bussen. De uitgave van dit stratenplan is een initiatief van Attraktief Cartografie in samenwerking met het district Deurne. Op het eerste zicht een lovenswaardig initiatief dat reeds voor een zoveelste keer herhaald wordt.

Maar er is heel wat mis met deze uitgave (2008). Zo staan er een aantal grote en grove fouten in. Er staat vooreerst een verkeerde stratenlijst in (zie bijlage). De stratenlijst die men publiceert is deze van Maaseik. We snappen niet hoe deze stratenlijst kan verward worden met de stratenlijst van Deurne?

Verder werden er een aantal namen van straten verkeerd geschreven. Kent u het Broekenbergplein (=Boekenbergplein, zie foto) of de Lakboeslei (=Lakborslei)? Minder erg zijn de Ruggenveldlaan (=Ruggeveldlaan), Albert Kennisplein (= Adelbert Kennisplein)  en Louis Wanbeckstraat (Louis Wanbecqstraat).

Dit stratenplan kost de Deurnse begroting normaliter geen geld aangezien het gefinancierd wordt met publiciteit. Hier loopt het ook mis. Bij de advertenties staan er 2 bij die zeer duidelijk naar prostitutie verwijzen. Het is zelfs zo dat 1 zulke advertentie enkel verwijst naar een telefoonnummer maar dat men aan de hand van het nummer van de advertentie toch duidelijk weet waar de zaak gevestigd is. Heeft deze adverteerder dit wel zo gewenst? Kan het wel dat in een uitgave die ook door het district gesteund wordt reclame wordt gemaakt voor prostitutie? Men heeft eerst heel het Schipperskwartier uitgekuist waardoor deze dames nu o.m. op veel appartementen in Deurne ontvangen. Moet het district Deurne nu ook helpen om deze dames publiciteit te geven?

We stellen ons dan ook veel vragen over dit stratenplan. Vlaams Belang Deurne zal alle adverteerders aanschrijven en wijzen op de fouten in het stratenplan. We zullen ook de verantwoordelijk uitgever, Attraktief Cartografie, op de hoogte brengen. Verder stellen we een schriftelijke vraag hierover aan het districtscollege en zullen we politiek verantwoordelijk van deze publicatie, zijnde Frank Geudens, voorzitter van de districtsraad, ter verantwoording roepen op de districtsraad van september.
Wie nog fouten vindt in het stratenplan mag het ons altijd laten weten!

Deurne werkt!???…Deurne draait vierkant onder deze bonte coalitie!

Jan Van Wesembeeck                                                         Guy Dirckx


Voorzitter en fractieleider Vlaams Belang Deurne             Fractiesecretaris

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...