MOSKEE IN DE MATTHEUS CORVENSSTRAAT – SLUIT U AAN BIJ HET BUURTPROTEST

Tot enkele jaren geleden was de buurt van de Mattheus Corvensstraat, Van Waelwijckstraat en Clara Snellingsstraat een vredig en stil stukje Deurne. Op een bepaald ogenblik stond er een huis met een grote garage te koop in de Mattheus Corvensstraat. Dit huis, het nummer 110, werd aangekocht door de vzw Al Ridaa. Eerst beweerden zij dat zij hier een jeugdwerking zouden onderbrengen. Dit om allochtone jongeren van de straat te houden en deze een betere toekomst te geven. Al gauw was duidelijk dat zij hier een gebedshuis planden. Op de deur van het huis kwam een bordje in het Arabisch en Nederlands: “enkel voor vrouwen”. De buurtbewoners begonnen te klagen over geluidsoverlast (er wordt opgeroepen tot het gebed, het samen bidden, praten op straat na middernacht,…), parkeeroverlast (er verschijnen plots veel buitenlandse nummerplaten in de wijk op vrijdag en zaterdag),… Kortom de moskee die de vzw Al Ridaa in een rustige woonwijk gecreëerd heeft zorgt voor heel wat overlast. Eigenlijk hoort een dergelijke moskee niet thuis in deze stille, vredige buurt. En nu plant de vzw Al Ridaa een uitbreiding van de moskee. Ze gaan een tweede verdieping bouwen die zal dienen voor gebedsruimte. Dit gaat dus nog meer overlast geven in de wijk want nog meer mensen zullen de moskee bezoeken en zullen hun auto willen parkeren in de buurt. Jan Van Wesembeeck stelde hierover vragen in de districtsraad. Volgens het districtscollege zijn er geen klachten binnengekomen bij de klachtendienst van het district. Dat is raar want verscheidene buurtbewoners hebben dit reeds gedaan. Voor de parkeeroverlast is er een bemiddeling opgestart. Het districtscollege raadt de buurtbewoners aan in geval van overlast de Blauwe Lijn van de Antwerpse politie te bellen. Op de vraag of het districtscollege vindt dat het mogelijk moet zijn dat een vzw, in feite een moskeevereniging, thuis hoort in een rustige woonbuurt waar tot over 3 jaar geleden in het binnenblok Clara Snellingsstraat, Mattheus Corvensstraat en Van Waelwijckstraat een zalige stilte heerste die nu regelmatig wordt verstoord, antwoordde Frank Geudens (sp.a) dat hij geen antwoord heeft op deze vraag. Tja, er zal hier over in de meerderheid (spa, Groen!, CD&V, N-VA en open vld) geen eensgezindheid zijn en dan heeft het districtscollege geen mening. We konden vaststellen dat de sp.a volledig geïnfiltreerd is door islamisten. Districtsraadslid Samir Aiau (sp.a) deed volgende uitspraak: “Hadden er 2 aparte deuren voor mannen en vrouwen geweest in de kerk hadden er nu geen toestanden geweest in de katholieke kerk”.


 


Pikant detail nog toen Jan Van Wesembeeck het had over de gescheiden ingang voor vrouwen en mannen en dat die vrij discriminerend was voor vrouwen werd dit op hoongelach onthaald door Mieke Vogels van Groen!. De feministe bij uitstek, zij die altijd gevochten heeft voor gelijke rechten voor de vrouwen, verkoopt nu haar principes voor de stem van de islamisten van Deurne. Erg…heel erg!  


 


Wij zijn en blijven tegenstander van het vestigen van moskeeën in rustige woonbuurten omdat ze steeds de nodige overlast veroorzaken. We zijn uiteraard tegen de uitbreiding van de huidige moskee in de Mattheus Corvensstraat 110. Diegenen die nog een bezwaarschrift willen indienen kunnen dat tot 30 oktober met het bezwaarschrift in bijlage!


 


DOEN…OF BINNENKORT STAAT DEURNE VOL MET MOSKEEËN!  


 


 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...