Lillo Claessen

Alhoewel je Deurnenaar bent in hart en nieren, als provincieraadslid vertegenwoordig je de ganse provincie en niet alleen je district of gemeente. Ons provincieraadslid Jan Claessen stelde zich de vraag hoe het provinciebestuur het plaatselijk toerisme in Lillo wil bevorderen. Lillo heeft dit nodig want het dorpje met zijn 28 bewoners dreigt zijn toeristische aantrekkingskracht te verliezen. Hieronder vindt u het artikel dat u ook aantreft op de webstek van de Gazet van Antwerpen en in de Gazet van Antwerpen van 3/2/2011 editie Metropool Noord blz. 41.HOE PROMOOT DE PROVINCIE LILLO?

30/01
“Het Polderdorpje Lillo dreigt van zijn toeristische charme te verliezen. Enkele jaren terug telde het dorpje nog meer dan 40 inwoners, vandaag nog 28. Heel wat woningen en horecazaken staan leeg.

Toch bezit het kleine dorp een schat aan cultuurhistorische waarde binnen de Antwerpse haven”, meent provincieraadslid Jan Claessen (Vlaams Belang). De bezienswaardigheden in Lillo trekken zowel toeristen aan uit Vlaanderen, Nederland als uit de rest van de wereld.


Door het geplande masterplan dreigt Lillo zijn troeven als toeristische trekpleister verloren te zien gaan. Daarom wil provincieraadslid Jan Claessen (Vlaams Belang) weten welke provinciale projecten er bestaan om het plaatselijke toerisme te bevorderen.


Tegelijkertijd kijkt hij benieuwd uit naar het aantal bezoekers dat de jongste vijf jaar het Havencentrum Lillo aandeden.


Erik Vandewalle

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...