JEUGDBENDE TERRORISEERT DE BUURT VAN DE CORNEEL FRANCKSTRAAT

De wijk rond de Corneel Franckstraat in Deurne – Zuid wordt al meer dan anderhalf jaar geterroriseerd door een bende rondhangende jongeren. De overlast werd al meermaals bij de bevoegde instanties aangeklaagd door het stedelijk kinderdagverblijf Kornuit, door de stedelijke basisschool Mozaïek en door de buurtbewoners zelf, maar tevergeefs. De toegepaste pamperpolitiek met de zachte aanpak heeft uiteraard geen effect op dit soort jongeren, zodat de situatie in januari zodanig geëscaleerd is dat er opzettelijk brand werd gesticht aan de voorgevel van het kinderdagverblijf. Gelukkig was er op dat ogenblik niemand meer aanwezig maar men is door het oog van de naald gekropen. Hoewel een aantal buurtbewoners het incident hadden zien gebeuren, durfden ze de politie gewoonweg niet te alarmeren uit angst voor represailles van de jongeren.


Toen gemeenteraadslid Peggy Pooters de onhoudbare situatie in deze wijk aankaartte bij burgemeester Janssens, erkende hij dat er inderdaad al een hele tijd effectief problemen zijn met een aantal jongeren die het op zijn zachtst uitgedrukt op systematische manier nogal uithangen.   Gesprekken met de ouders van een aantal van de minderjarigen heeft  een tijdelijk positief effect gehad, maar de problemen hebben de kop ondertussen terug opgestoken in nog ergere mate dan tevoren: dit heeft dan geleid tot de genoemde brandstichting. Nu zou er een “hangplek” ingericht worden verderop in de straat waar de jongeren “de aap kunnen uithangen” zodat ze de buurtbewoners minder zouden gaan lastig vallen. Van pamperpolitiek gesproken …


Vlaams Belang zal de situatie uiteraard op de voet volgen en indien nodig het college nogmaals wijzen op één van haar kerntaken: het garanderen van de veiligheid van de Antwerpse burgers.

In bijlage vindt u het verslag van de commissie…een van de “terroristen” zit reeds in de Begijnenstraat. Hoe effectief zijn de maatregelen die de burgemeester zou genomen hebben? 

Het Vlaams Belang wil een veilig Deurne voor alle Deurnenaren.  Geen pamperpolitiek voor misdadigers!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...