Geen postpunt voor 19.000 inwoners in Deurne

De dienstverlening van De Post verbetert er de laatste jaren niet op. Postkantoren worden gesloten. Met wat geluk komen er druppelsgewijs enkele postpunten voor in de plaats. Een postpunt is niet hetzelfde als een postkantoor. Vele verrichtingen kunnen in een postpunt niet gebeuren.


 


Volgende postpunten zijn er op dit moment in Deurne volgens de webstek van De Post :


In Deurne Centrum en Oost: in de Delhaize op de Ter Heydelaan, in dagbladhandel Linde Frank op de Craeybeckxlaan en in dagbladhandel Vekemans op de Ruggeveldlaan. In Deurne Zuid is er een postpunt in de Delhaize op de Herentalsebaan en in de Spar op de Lanteernhofstraat. Deurne telt nog welgeteld twee postkantoren: één aan de Dascottelei en één aan de Gallifortlei. M.a.w. voor de 45.000 inwoners van Deurne Noord, Centrum en Oost is er 1 postkantoor en voor de 25.000 inwoners van Deurne Zuid is er ook 1 postkantoor.


 


Recent verdween het postpunt van de Ten Eekhovelei. De bevolking werd daar niet over ingelicht. Er is geen sprake van een nieuw postpunt in dezelfde straat, buurt of wijk. Vooral voor ouderen wordt het nu moeilijk om zich naar een postpunt of postkantoor te verplaatsen.  Op dit moment is er voor de buurten Kronenburg, Ten Eekhove en Conforta geen enkel postpunt.


 

De stad Antwerpen en De Post openen vanaf 1 april 2010 een PostPunt in het districtshuis van Berchem. Bij deze laat de stad het volgende weten: ”De stad wil onderhandelen met de Post over bijkomende postpunten in de districten en in andere locaties van stad en OCMW.”

Jan Van Wesembeeck diende volgend voorstel tot advies in dat unaniem werd goedgekeurd:De districtsraad adviseert het college van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen om een PostPunt te voorzien in Deurne-Noord, in de buurten Kronenburg, Ten Eekhove of Conforta, in een locatie van de stad of OCMW.

Nu is het afwachten op de reactie(s) van de stad….

Bij de publicaties vindt u ons pamflet dat in gans Deurne Noord bedeeld werd.

In bijlage vindt u het volledig advies.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...