Deurnenaar Sam Van Rooy op ATV afgelopen zondag

Sam VAN ROOY (VB), Paul BELOY (Stadslijst: sp.a en CD&V), Steven De LELIE (Open VLD) en Ikrame KASTIT (Groen) in “Wakker op zondag”.
 
Afgelopen zondag namen vier kersverse kandidaten voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen het tegen elkaar op in “Wakker op zondag” op ATV.
 
Eén van hen was Sam van Rooy, als twaalfjarige auteur gekroond tot Deurnenaar van het jaar, nu 5e kandidaat op de districtsraadslijst van het Vlaams Belang en 7e op de lijst voor de Antwerpse gemeenteraad. Het waren drie moeilijke kandidaten voor Van Rooy. Hij heeft zich echter goed verweerd en zich niet van zijn stuk laten brengen. Steven De Lelie (Open VLD), al geruime tijd een bekend acteur, kan het uiteraard goed uitleggen. Hij was ronduit de beleefdste en neutrale van de drie opponenten en pakte het ook tactisch slim aan door af en toe de dooddoener te poneren dat “de problemen die er zijn niet onder de mat mogen worden geveegd”. We weten echter allemaal dat dit loze woorden zijn.
 
Ikrame Kastit reageerde fel na Van Rooys betoog over veiligheid en criminaliteit: criminaliteit, (on)veiligheid en/of onveiligheidsgevoelens zijn onlosmakelijk verbonden met immigratie, multiculturaliteit, identiteit en islamisering. Kastit vond dit “bullshit” en “praatjes die het Vlaams Blok/Belang reeds meer dan 20 jaar verkoopt”. Ook haalde ze de dooddoener boven dat het VB niet met oplossingen zou komen. Dat is natuurlijk totaal van de pot gerukt, en dat maakte Sam haar ook duidelijk. Het Vlaams Blok/Belang reikt met zijn radicale standpunten immers de enige oplossing aan die werkelijk werkt. Tezamen met de massa-immigratie neemt de onveiligheid en criminaliteit jaar na jaar toe, een bewijs dat de zogenaamde ‘oplossingen’ van de traditionele partijen niet werken, niet hebben gewerkt en nooit zullen werken. Wanneer in 1974 een échte waterdichte immigratiestop had plaatsgevonden – waar het VB onophoudelijk voor heeft gepleit en nog steeds voor pleit – moest er allicht nu over dit onderwerp niet worden gedebatteerd.
Kastit is een typisch product van de linkse knuffel- en slachtoffermentaliteit, en draafde de belerende mantra af over multiculturaliteit en immigratie. Van Rooy reageerde gevat door te stellen dat de traditionele partijen (en ook de N-VA) er lijken vanuit te gaan dat multiculturaliteit en immigratie ‘natuurfenomenen’ zijn die we zelf niet in de hand hebben. Dàt is pas bullshit!
 
Paul Beloy (Stadslijst: sp.a en CD&V) reageerde nogal scherp na Van Rooys uitlatingen over sociale woningen. Van Rooy verklaarde immers terecht dat onze eigen mensen in de kou blijven staan voor allerhande sociale voorzieningen, terwijl nieuwkomers er doorgaans onmiddellijk aanspraak op kunnen maken. Vele autochtone Vlamingen staan reeds meer dan vier jaar op een wachtlijst voor een sociale woning. Nieuwkomers die (nog) geen enkele binding hebben met Vlaanderen komen daarentegen in een mum van tijd in aanmerking voor onze sociale voorzieningen. Dat is onrechtvaardig. Hierop verklaarde Beloy dat hij voldoende Nederlands kent, werk heeft en volledig geïntegreerd is in onze samenleving. Proficiat, heer Beloy, maar dat is natuurlijk totaal naast de kwestie. Het probleem is immers dat juist vele niet-geïntegreerde personen onmiddellijk aanspraak kunnen maken op onze sociale voorzieningen, en dat dit ten koste gaat van onze eigen mensen. Ons land is het OCMW van de wereld, en dat is niet alleen onwenselijk, maar ook financieel, cultureel en demografisch onhoudbaar.
 
Van Rooy kwam kalm en degelijk over en heeft hier zich erg goed uit de slag getrokken. De vele positieve reacties op Twitter bevestigden dit. Hopelijk horen we nog meer van deze Deurnenaar.

U kan de ganse Wakker op zondag nog eens bekijken via volgende link  http://www.atv.be/wakker-op-zondag/wakker-op-zondag-16-september-2012

 
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...