BEDANKT KIEZERS!

Geachte Deurnenaar


In eerste plaats wens ik alle Deurnese kiezers te bedanken voor hun stem en steun tijdens de verkiezingen. En ja, het resultaat is niet zo goed deze keer maar het is bijna onmogelijk om meer dan 20 jaar elke verkiezing te winnen. Vroeg of laat moet je eens achteruit gaan en dat is dan bij deze gebeurt. Maar dat wil niet zeggen dat wij nu K.O. in de touwen hangen. Neen, integendeel zelfs,  dit zal ons er toe aanzetten om verder te gaan met nog meer gedrevenheid als voordien.


Maar ik ben verheugd dat de kiezer “centrum rechts” is blijven stemmen, en niet is overgelopen naar de linkerzijde. Ik wil dan ook CD&V en NVA feliciteren met hun verkiezings overwinning. En ik hoop dat deze partijen nu ook rekening gaan houden met de wil van de kiezer, maar ik heb zo mijn bedenkingen. Zeker als ik de berichtgeving van de laatste 48 u in de media er op na lees. Enkele voorbeelden:


Tijdens een debat op Canvas maandagavond stelde mevr. Genez van de spa, en ik citeer “ dat ze blij was dat het Vlaams Belang eindelijk eens zwaar verloor en dit na 30 jaar van niets doen. Gezien wij nooit in een bestuur hebben gezeten tijdens die 30 jaar.”


Ja hallo mevr. Genez en hoe komt het dat het Vlaams Belang in die 30 jaar altijd in de oppositie is blijven zitten? Of bent u uw cordon sanitair al vergeten?


Maar ik erger mij meer aan reacties van burgers in de geschreven pers. Versta mij niet verkeerd ik heb respect voor ieders overtuiging maar men moet wel eerlijk blijven en de waarheid niet verkrachten hé! Neem nu volgende reactie op de web stek van de GVA onder het artikel “Bruno Valkeniers (VB): "Liever stemmen naar N-VA dan naar andere partij"


Daar onder staat volgende reactie ( 2 maal):


A. H. DEURNE (ANTWERPEN), 08 juni ’09 om 11:30


Maar VB heeft ook geen moeite gedaan om dat stemrecht voor migranten aan te vechten bij het grondwettelijk hof.Liever de fascist uithangen en mensen met de vinger, nawijzen omdat ze geen nazitoestanden meer willen. Hier in distrikt deurne heeft VB de meerderheid en het hele distrikt is naar de maan op cultuurgebied dankzij die zwartzakken.


Dat is nu wel straf, aan de ene zijde is deze schrijver boos omdat hij denkt dat het Vlaams Belang niet alles zou gedaan hebben om het vreemdelingenstemrecht aan te vechten en aan de andere zijde zijn wij fascisten? Verder zou ik deze schrijver er willen op wijzen dat het Vlaams Belang in Deurne weliswaar de grootste partij is na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 met 43,5% maar dat wij ook hier in de oppositie zitten! En dit door de CD&V- NVA en open-VLD van Deurne. Daar deze partijen niet op ons voorstel MOCHTEN in gaan van hun partijbonzen in Brussel!  Hierdoor wordt Deurne wederom bestuurd door een linkse meerderheid van Allen tegen één zijnde Spa – Groen – CD&V – NVA – Open VLD met de steun van de PVDA en een onafhankelijke! En dan maar schrijven dat wij als Vlaams Belang Deurne het district naar de maan helpen, dat moet men maar eens uitleggen. Zou het kunnen dat er geen goed bestuur mogelijk is met zo een bonte meerderheid? Maar het makkelijker is om de zwarte piet door te schuiven naar het Vlaams Belang, en dan zeggen dat wij geen verantwoordelijkheid willen nemen. Goed geprobeerd!

Jan Van Wesembeeck
Voorzitter van de afdeling Deurne

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...