ACTIE LICHTJES VAN DE KERSTBOOM VOOR HET DISTRICTSHUIS

Dit jaar was er geen plechtigheid voor de ontsteking van de lichtjes van de kerstboom (geschonken door de stad Malmédy) voor het districtshuis. Op maandag 10 december voerde Vlaams Belang Deurne o.l.v. Filip Dewinter actie tegen het feit dat er geen plechtigheid was en tegen het feit dat er nog steeds geen feestverlichting op de kerstboom aangebracht was. Een 40-tal actievoerders (districtsraadsleden, gemeenteraadsleden, provincieraadsleden, militanten en leden) trotseerden de kou en de regen om zelf voor wat kerstsfeer te zorgen. Jan Van Wesembeeck en Filip Dewinter hielden een toespraak. We stellen tot op heden nog steeds de vraag waarom er geen plechtigheid mocht plaatsvinden. De voorzitter van het districtscollege antwoordde dat de plechtigheid nu doorgaat bij de opening van Wintervuur. De Deurnse verengingen die elk jaar trouw aanwezig zijn op de Deurnse kerstmarkt werden dit jaar in de kou gezet. De inkomsten die zij elk jaar op die kerstmarkt genereren zullen ze dit jaar mogen missen. Uiteraard met dank aan de voorzitter van het districtscollege.

Wel mogen we zeggen dat onze actie blijkbaar succes had want op donderdag 13 december werd de kerstboom versierd en verlicht. Luistert het districtscollege dan toch naar de grootste partij van Deurne?

Trouwens 88,57% van de 1988 mensen die aan onze enquête meededen vinden dat er een plechtigheid moest plaatshebben voor de ontsteking van de lichtjes van de kerstboom. Slechts 5,71% is tevreden met de plechtigheid op 28 december voor Wintervuur en voor 5,71% maakt het niks uit als er maar een receptie is.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...